Subtop: De Man en Hamelink scoren boven de 70%

alt

Dressuur-algemeen

Tijdens de subtopwedstrijd in het Zuid-Hollandse Maasdijk wonnen Jeroen Hamelink en Sietske de Man allebei overtuigend een rubriek met een score van boven de 70 procent. Jeroen Hamelink was goed voor de hoogste dagscore. Zanzibar (v. Rousseau) behaalde maar liefst 71,84% in de Young Riders-proef.

“Het ging een stuk beter dan verleden week in Delft”, steekt Jeroen van wal. “Ik kon tussen de onderdelen door meer schakelen, hem op achterop zetten en weer wegrijden. Ik had daardoor meer grip op zijn lichaam. Er waren nog steeds dingen die beter kunnen, zoals de wissels die wat strakker gereden hadden kunnen worden. De draftour ging wel echt heel goed, daar scoorde ik vaak een 7,5 of een 8.” De leerling van Patrick van der Meer is van plan om in dit laatste Young Riders-jaar nog een paar leuke wedstrijden uit te zoeken en wil dan ook internationaal weg. Met de U25 is hij nog niet echt bezig. “Zanzibar heeft wel veel aanleg voor de verzamelde oefeningen, dat zie je ook terug in de pirouettes. Voor nu wil ik eerst safe deze proeven doorrijden. Misschien maken we volgend jaar een beginnetje met dat werk.”

Lichte Tour: Sietske de Man weer boven de 70%

Na een succesvol weekend in Delft te hebben gehad doet Sietske de Man een week later in Maasdijk wederom goede zaken door ook hier overtuigend te winnen. Ook Sietske traint bij Patrick van der Meer en reed met Ziva (v. Jazz) voor de tweede week op rij naar ruim boven de 70% in de Intermediaire I. De Man stond bijna vier procent los van de Spaanse Carlos Caetano. De stalruiter van Van Olst liet met Dark Legend LH (v. Zuchero) 66,84% noteren. In de andere groep won Debby Groeneveld de Prix st. Georges met bijna 66%. Nipt tweede werd Steef Roest die met Uri Geller (v. OO Seven) 65,20% bij elkaar reed.

ZZ-Zwaar: Eerste én laatste plaats voor Paulette Kral

Danique Janssen won de eerste proef van de ochtendgroep in het ZZ-Zwaar met haar Coert (v. Westpoint). Zij deed dit met een percentage van 63,29%. Patty Zwang eindigde in de eerste en de tweede proef op de tweede plaats. Paulette Kral stond in de eerste proef als laatste opgesteld, maar wist te revancheren door de tweede proef te winnen met 63,43%. “Daniquette (v. Sandreo) deed eigenlijk ontzettend haar best, maar in de eerste proef was ik zelf de kluts kwijt door een paar foutjes te maken en dat tikt samen met programmafouten hard aan. In de tweede proef kon ik mezelf gelukkig goed herpakken en was ik veel beter aan het rijden.” De spectaculair dravende merrie scoorde hoge punten op het drafgedeelte, maar moet volgens Paulette nog wat sterker worden in galop. “Ze heeft wel veel kwaliteit, maar het moet allemaal wat meer bevestigd worden zodat het vloeiender gaat.” De amazone die deel uitmaakte van de Zuid-Hollandse TTC-selectie wordt vooral getraind door haar zus Carola. “Afgelopen jaar had ik ook Rabo-talententrainingen bij Coby van Baalen. Ik heb met Coby gewerkt aan het sterker maken van Daniquette en verder heb ik veel geleerd over de afwerking van het rijden.”

Bron: de hoefslag.nl, Tekst: Steef Roest, Foto: Remco Veurink

Weer in de Paardenkrant

Wat een heerlijke titel!!!!!

joomplu:150

Weer gewonnen!!!

Vorige week hadden we een droom debuut in Delft met 72.30!

Maar ondanks die monsterscore hadden we toch een aantal foutjes, dus dit keer was mijn doel om foutloos te rijden.

En op het achterwaarts na is dat gelukt!!!

Super trots en heel erg blij dus met 70.79% en weer een 1e plaats!!

Drie overwinningen op rij, hoe gaaf is dat!!!!!!!!!!

Nu krijgt Ziva een weekje vrij, want de volgende wedstrijd is pas 13-9.

joomplu:109

filmpje Intermediare 1 debuut

https://youtu.be/FBTOGB7Lvw0

Lesklanten ook succesvol in Delft

Anne- Marie Telkamp haalde haar laatste punt in het ZZ zwaar met haar knappe Voque of class. Ze hadden zelfs 2 keer prijs: een 4e paats en een 7e plaats met 62.43 en 63.43! Gefeliciteerd en op naar de Prix St. George!!!!

Ook Latoya van der Meer had het super goed gedaan in de Prix St. George. Met 62.83 reed ze een heel goede proef. Wat een fijne combinatie en ik denk dat er nog ruimte is voor verbetering.

dehoefslag.nl

joomplu:146

Delft was vandaag het concours waar debutanten met de oranje linten naar huis gingen. Sietske de Man won de Intermediaire I overtuigend met haar Ziva (v. Jazz). “Het was mijn debuut in deze klasse en ik was eerlijk gezegd een beetje zenuwachtig. De laatste keer Prix. st Georges had ik ook gewonnen en ik zei dat ik pas over wilde als ik 70% kon rijden in die klasse. Je moet het ijzer smeden als het heet is, dus nu het goed gaat start ik Intermediaire I. Met losrijden ging het al ontzettend fijn; Ziva stond er goed aan.” De Zuid-Hollandse amazone die haar opleiding had in Warendorf en in die tijd onder de hoede van Ellen Bontje trainde was meer dan tevreden over haar draftour. “Toch had ik zelf het idee dat ik de galoptour wat overtuigender had kunnen rijden. Ik heb geen reden tot klagen, want ik had alsnog achten voor mijn pirouettes en de tweeërs.” De Man scoorde 72,30% en was daarmee goed voor de hoogste dagscore. Op gepaste afstand volgde Jasmien de Koeyer met TC Take It Easy (v. Florestan I). Zij kwam tot een totaal van 67,24%.

Intermediare 1 debuut

Gewonnen met 72.30% en zelfs de hoogste dag score!!!! Wat een debuut!!!!

joomplu:147 joomplu:148 joomplu:149

De Paardenkrant

Ook de paardenkrant belde voor een intervieuw…

joomplu:139   joomplu:140

Hoefslag

Subtop: Hoogste score voor Sietske de Man

alt

Op een warme subtop wedstrijd bij manege Nieuwe Oranjehoeve in Hoek van Holland was Sietske de Man gisteren degene met de hoogste dagscore. Zij stuurde Ziva (v. Jazz) in de Lichte Tour naar 68,29%. Ook naaste rivale Jessica Leijser reed een prima resultaat met Chacha Time (v. Painted Black): 66,12%. De gecombineerde rubriek ZZ-Z/PSG leverde winst op voor Dax Vendrig met Washington (v. Don Primaire) met 65,14%, gevolgd door Letty Roseboom met Crocket Times (v. Sorento) met 63,00%. Roseboom won wel de tweede ZZ-Z-proef (64,57%). Hier ontving Paulette Kral met Daniquette (v. Sandreo) het rode lint, met 63,86%.

‘Echte Jazz’

Een trotste Sietske de Man vertelt over haar PSG-proef met Ziva: ‘Ik had een prima gevoel tijdens de proef, al was de scherpte er wel een beetje af. Er waren nogal wat afzeggingen vanwege het weer, dus het was een beetje lastig ‘mikken’ met losrijden. Ziva krijgt steeds meer routine in de Lichte Tour-oefeningen en zelfs als ze er niet optimaal aan staat, behaalt ze zo’n score! We hadden wel wat foutjes, maar ik ben blij met de opmerking van de jury dat het beeld heel mooi is en dat ze een fijne aanleuning heeft. We gaan steeds een beetje beter; dit is onze hoogste score in de LT.’
Sietske, moeder van een zoon van drie en een dochter van tien maanden, heeft momenteel alleen Ziva als wedstrijdpaard. ‘Ik begon haar te rijden als vierjarige. Ze was toen van Daniëlle van Mierlo, die haar ook gefokt heeft. Zij had zelf genoeg paarden om uit te brengen op dat moment, dus ze vroeg mij om Ziva te trainen. Op een gegeven moment vertelde zij dat ze de merrie wilde verkopen. Ik wilde haar dolgraag hebben -had echt een klik met haar- maar moest eerst een koper voor mijn oude paard vinden. Toen dat gelukt was, kwam Ziva bij mij op stal. Wat karakter betreft is het een echte Jazz. Ze is sensibel, maar met beleid en geduld kon ik haar vertrouwen winnen. En nu kennen we elkaar door en door. Ze heeft een topkarakter, zeker voor de hogere sport. Er wordt wel eens gezegd dat zulke paarden net dat beetje extra voor je willen doen als je ze eenmaal voor je gewonnen hebt. Dat is zeker zo in het geval van Ziva.’ De combinatie begon in het L2 en klom stapje voor stapje omhoog.

Zonder druk naar Grand Prix

De in Warendorf als Bereiter afgestudeerde Sietske denkt dat Ziva het in zich heeft om Grand Prix te kunnen lopen. ‘Ze kan heel goed passageren en de tweeërs zijn prima bevestigd. De eners kunnen wel eens lastig worden; Ziva is zo’n heethoofd! Trainen doet Sietske bij Patrick van der Meer. De twee hadden nog overleg voor de wedstrijd. Rijden of niet, bij de voorspelde 34 graden? ‘Hij vond dat het wel kon. De manege ligt aan de Waterweg; als het een beetje waait, dan is het daar best te doen. En dat was ook zo. Natuurlijk doe je rustig aan met losrijden en spons je je paard wat vaker af tussendoor. Maar ik ben blij dat we gereden hebben.’ Leerling en pupil kennen elkaar goed. ‘Patrick weet precies wat ik nodig heb om verder te komen. We werken vooral aan de nageeflijkheid en de houding, want als die goed is, dan gaan de oefeningen ook goed. We gaan rustig verder, zonder druk, want dat gaat niet werken bij Ziva.’ (cd)

Uitslag Subtop Hoek van Holland 1 juli 2015

Foto: Eigen foto

Maasdijk gewonnen 68.29%

De mussen vallen van het dak maar na overleg met Patrick besluit ik toch te starten…

Ziva al een aantal dagen op de electrolyten en ik veel water mee genomen…. 35 graden is niet niks.

In de trailer waaide het heerlijk door voor Ziva en al daar waaide het ook aardig.

Ziva liep heel fijn en wat een instelling heeft dit paard!!!! Ik heb kort losgereden en telkens even afgesponst met water als ik even ging stappen.

In de proef liep ze fijn (al waren we allebei wel eens scherper geweest… )

Wat kan het schelen we hebben gewonnen met 68.29%!!!!!!!

joomplu:137