Subtop: De Man en Hamelink scoren boven de 70%

admin : augustus 17, 2015 11:30 am : Laatste nieuws, Laatste nieuws

alt

Dressuur-algemeen

Tijdens de subtopwedstrijd in het Zuid-Hollandse Maasdijk wonnen Jeroen Hamelink en Sietske de Man allebei overtuigend een rubriek met een score van boven de 70 procent. Jeroen Hamelink was goed voor de hoogste dagscore. Zanzibar (v. Rousseau) behaalde maar liefst 71,84% in de Young Riders-proef.

“Het ging een stuk beter dan verleden week in Delft”, steekt Jeroen van wal. “Ik kon tussen de onderdelen door meer schakelen, hem op achterop zetten en weer wegrijden. Ik had daardoor meer grip op zijn lichaam. Er waren nog steeds dingen die beter kunnen, zoals de wissels die wat strakker gereden hadden kunnen worden. De draftour ging wel echt heel goed, daar scoorde ik vaak een 7,5 of een 8.” De leerling van Patrick van der Meer is van plan om in dit laatste Young Riders-jaar nog een paar leuke wedstrijden uit te zoeken en wil dan ook internationaal weg. Met de U25 is hij nog niet echt bezig. “Zanzibar heeft wel veel aanleg voor de verzamelde oefeningen, dat zie je ook terug in de pirouettes. Voor nu wil ik eerst safe deze proeven doorrijden. Misschien maken we volgend jaar een beginnetje met dat werk.”

Lichte Tour: Sietske de Man weer boven de 70%

Na een succesvol weekend in Delft te hebben gehad doet Sietske de Man een week later in Maasdijk wederom goede zaken door ook hier overtuigend te winnen. Ook Sietske traint bij Patrick van der Meer en reed met Ziva (v. Jazz) voor de tweede week op rij naar ruim boven de 70% in de Intermediaire I. De Man stond bijna vier procent los van de Spaanse Carlos Caetano. De stalruiter van Van Olst liet met Dark Legend LH (v. Zuchero) 66,84% noteren. In de andere groep won Debby Groeneveld de Prix st. Georges met bijna 66%. Nipt tweede werd Steef Roest die met Uri Geller (v. OO Seven) 65,20% bij elkaar reed.

ZZ-Zwaar: Eerste én laatste plaats voor Paulette Kral

Danique Janssen won de eerste proef van de ochtendgroep in het ZZ-Zwaar met haar Coert (v. Westpoint). Zij deed dit met een percentage van 63,29%. Patty Zwang eindigde in de eerste en de tweede proef op de tweede plaats. Paulette Kral stond in de eerste proef als laatste opgesteld, maar wist te revancheren door de tweede proef te winnen met 63,43%. “Daniquette (v. Sandreo) deed eigenlijk ontzettend haar best, maar in de eerste proef was ik zelf de kluts kwijt door een paar foutjes te maken en dat tikt samen met programmafouten hard aan. In de tweede proef kon ik mezelf gelukkig goed herpakken en was ik veel beter aan het rijden.” De spectaculair dravende merrie scoorde hoge punten op het drafgedeelte, maar moet volgens Paulette nog wat sterker worden in galop. “Ze heeft wel veel kwaliteit, maar het moet allemaal wat meer bevestigd worden zodat het vloeiender gaat.” De amazone die deel uitmaakte van de Zuid-Hollandse TTC-selectie wordt vooral getraind door haar zus Carola. “Afgelopen jaar had ik ook Rabo-talententrainingen bij Coby van Baalen. Ik heb met Coby gewerkt aan het sterker maken van Daniquette en verder heb ik veel geleerd over de afwerking van het rijden.”

Bron: de hoefslag.nl, Tekst: Steef Roest, Foto: Remco Veurink

Er is geen reactiemogelijkheid

Weer in de Paardenkrant

admin : augustus 17, 2015 11:27 am : Laatste nieuws, Laatste nieuws

Wat een heerlijke titel!!!!!

joomplu:150

Er is geen reactiemogelijkheid

Weer gewonnen!!!

admin : augustus 10, 2015 9:07 am : Laatste nieuws, Laatste nieuws

Vorige week hadden we een droom debuut in Delft met 72.30!

Maar ondanks die monsterscore hadden we toch een aantal foutjes, dus dit keer was mijn doel om foutloos te rijden.

En op het achterwaarts na is dat gelukt!!!

Super trots en heel erg blij dus met 70.79% en weer een 1e plaats!!

Drie overwinningen op rij, hoe gaaf is dat!!!!!!!!!!

Nu krijgt Ziva een weekje vrij, want de volgende wedstrijd is pas 13-9.

joomplu:109

Er is geen reactiemogelijkheid

filmpje Intermediare 1 debuut

admin : augustus 4, 2015 8:19 pm : Laatste nieuws, Laatste nieuws

https://youtu.be/FBTOGB7Lvw0

Er is geen reactiemogelijkheid

Lesklanten ook succesvol in Delft

admin : augustus 4, 2015 7:14 pm : Laatste nieuws, Laatste nieuws

Anne- Marie Telkamp haalde haar laatste punt in het ZZ zwaar met haar knappe Voque of class. Ze hadden zelfs 2 keer prijs: een 4e paats en een 7e plaats met 62.43 en 63.43! Gefeliciteerd en op naar de Prix St. George!!!!

Ook Latoya van der Meer had het super goed gedaan in de Prix St. George. Met 62.83 reed ze een heel goede proef. Wat een fijne combinatie en ik denk dat er nog ruimte is voor verbetering.

Er is geen reactiemogelijkheid